Terug
Gepubliceerd op 01/02/2022

2022_MV_00016 - Mondelinge vraag van raadslid Elisabet Dooms: taalonderwijs in de provinciale scholen

Provincieraad
wo 26/01/2022 - 14:00 Online
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Phaedra Van Keymolen, Voorzitter; Christian Bauwens; Bart Blommaert; Hilde Bruggeman; Anna Maria Charlier; Carola De Brandt; Philippe De Coninck; Karlijn Deene; Lut De Jaeger; Vera De Merlier; Hilde De Sutter; Greet De Troyer; Elisabet Dooms; Olaf Evrard; Riet Gillis; Steve Herman; Peter Hertog; Henk Heyerick; Filip Liebaut; Bruno Matthys; Hans Mestdagh; Kurt Moens; Walter Roggeman; Koen Roman; Eric Scheire; Kenneth Taylor; Lena Van Boven; Marleen Van De Populiere; Stefaan Van Gucht; Filip Van Laecke; Martine Verhoeve; Bart Vermaercke; An Vervliet; Joop Verzele; Kristof Windels; Carina Van Cauter, Gouverneur; Sarah Volckaert

Verontschuldigd

Leentje Grillaert

Secretaris

Sarah Volckaert

Voorzitter

Phaedra Van Keymolen, Voorzitter
2022_MV_00016 - Mondelinge vraag van raadslid Elisabet Dooms: taalonderwijs in de provinciale scholen 2022_MV_00016 - Mondelinge vraag van raadslid Elisabet Dooms: taalonderwijs in de provinciale scholen

Motivering

Indiener(s)

Elisabet Dooms

Verstuurd naar

Steven Ghysens

Tijdstip van indienen

zo 23/01/2022 - 08:28

Toelichting

Vraag gericht aan (gouverneur / deputatie / beide):

Deputatie

Duiding provinciaal belang van de vraag:

Als we het over onderwijs hebben is het tegenwoordig één en al STEM dat de klok slaat.  Onze provinciale scholen zijn beroeps en technische scholen, dus ik snap de focus op wetenschap, techniek en wiskunde.  Maar wat ben je met een briljante wiskundige die niet genoeg kan lezen om het vraagstuk te begrijpen?  Vandaar mijn vragen:


Concrete vraag:

Hoe gaan we in onze provinciale scholen om met taalonderwijs en de algemene vakken (geschiedenis, aardrijkskunde, ....)?

Is dit voldoende zodat onze afgestudeerden genoeg geletterd zijn om later zich op de complexe arbeidsmarkt te begeven en stand te houden?

De geletterdheid neemt in de hele maatschappij af, merken we dit ook in onze scholen en worden er extra lessen voorzien om dit op te vangen?